Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuk
kapusta biała 0,5 sztuk
skrzydełka kurczaka 3 sztuk
wołowina 15 dkg
ziemniaki 5 sztuk
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1/4 sztuk
czosnek 1 ząbek
ziele angielskie 2 sztuk
sól 1/2 łyżeczka
kminek Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białej kapusty

Kapustę umyć i drobno poszatkować. Do garnka wrzucić poszatkowaną kapustę, drobno pokrojoną w cząstki młodą marchewkę, pietruszkę, seler. Dodać ziele angielskie, pieprz, kminek mielony, liść laurowy i ząbek czosnku. Dodać umyte skrzydełka i wołowinę. Dodać sól. Gotować do momentu, aż kapusta będzie miękka. Wyjąć mięso. Dodać pokrojone ziemniaki i dalej gotować do miękkości. W między czasie obrać skrzydełka z mięsa, pokroić wołowinę i dodać ponownie do zupy. Do doprawienia do smaku używałam soli, i 1/2 kostki mięsnej. Ziemniaki można dodać od razu i gotować razem z kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak