Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z mielonymi migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
mąka ziemniaczana 50 g
migdały mielone 50 g
cukier puder 100 g
masło 200 g
sól 1 szczypta
mąka do posypania stolnicy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z mielonymi migdałami

Wymieszać oba gatunki mąki. Dodać szczyptę soli, migdały, cukier oraz masło i całość wymieszać widelcem a następnie energicznie zagnieść na gładkie ciasto na oprószoną mąką stolnicy . Ciasto zawinąć w folię sporzywczą i włożyć do lodówki na 30 min.
Ciasto podzielić na 3 porcje i rozwałkować je na oprószonej mąką stolnicy na placki grubości ok pół centymetra wykroić ciasteczka przy pomocy literatki bądź foremek ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wstawić na 1 godz do lodówki

Piekarnik nagrzać do 180stopni celcjusza i piec aż uzyskają złoty kolor to trwa bardzo krótko .Po wyjęciu pozostawić na ok 15 minut do wystygnięcia.


Ja nie dawałam do lodówki bo zapomniałam o tym ;) i nic się nie stało są piękne i smaczne
życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak