Sposób przygotowania

Wymieszać oba gatunki mąki. Dodać szczyptę soli, migdały, cukier oraz masło i całość wymieszać widelcem a następnie energicznie zagnieść na gładkie ciasto na oprószoną mąką stolnicy . Ciasto zawinąć w folię sporzywczą i włożyć do lodówki na 30 min.
Ciasto podzielić na 3 porcje i rozwałkować je na oprószonej mąką stolnicy na placki grubości ok pół centymetra wykroić ciasteczka przy pomocy literatki bądź foremek ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wstawić na 1 godz do lodówki

Piekarnik nagrzać do 180stopni celcjusza i piec aż uzyskają złoty kolor to trwa bardzo krótko .Po wyjęciu pozostawić na ok 15 minut do wystygnięcia.


Ja nie dawałam do lodówki bo zapomniałam o tym ;) i nic się nie stało są piękne i smaczne
życzę smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !