Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczarek i z serc drobiowych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca 600 gram
pieczarki 500 gram
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1/4 sztuk
pieprz 1 łyżeczka
pietruszka zielona 3 gałązka
ziele angielskie 3 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuk
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczarek i z serc drobiowych

Żołądki umyć pod bieżącą wodą obgotować w lekko osolonej wodzie, dodać liście laurowe, ziele angielskie, następnie umyć, oczyścić warzywa, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki umyć, obrać i pokroić i plasterki, następnie wrzucić do żołądków starte warzywa, gotować na wolnym ogniu, gdy żołądki będą w połowie miękkie, wówczas wrzucić pieczarki, dodać pieprz, opłukaną i posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 09.02.2012 15:54
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak