Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
chleb 3 kromki
cebula czerwona 3
jajko 1
ser żółty 20 dkg
ogórek kiszony 4 szt
Przyprawa do dziczyzny klasyczna Prymat
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z serem

Chleb namoczyć w wodzie. Cebulę podsmażyć na maśle i następnie wymieszać z odciśniętym z wody chlebem.
Do mięsa mielonego dodać jajko oraz przyprawy i wyrobić. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową. Na jej dnie ułożyć połowę mięsa, później poasterki sera. Następnie plastry ogórków, warstwę chleba z cebulą, znów ogórki i ser. Na wierzch dać resztę mięsa.Przykryć folią i piec w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 1 godzinę. Pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby mięso się zrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 04.04.2013 12:24
wygląda smacznie
Wojt@s
Wojt@s 08.03.2012 12:50
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak