Sposób przygotowania

Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem.
Pora pokroić w cienkie plasterki, zieleninę posiekać. Pora podsmażyć na łyżce oleju aż zmięknie, dodać posiekaną zieleninę i wymieszać. Krótko podsmażyć, zdjąć z ognia i dodać pokruszony ser. Mieszaninę wystudzić i zmiksować blenderem.
Schab panierować w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej. Usmażyć.
Na każdy kotlet nałożyć obficie mieszaniny zieleniny i sera, wyrównać i wstawić do piekarnika w temperaturze ok. 180 st. aż ser zacznie się topić, najlepiej na opcji grill.

Podawać z ziemniakami z wody lub pieczonymi.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zawsze to inaczej niz sam samotny schboszczak
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    i metoda na wtrynienie czegoś zielonego absolutnemu mięsożercy :D
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    smakowite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    wygląda super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    LoLa

    no to jest pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !