Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z kiełbasą i majerankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
cebula 1 szt
kiełbasa 20 dag
majeranek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
marchewka 1 szt
masło 1 łyżka
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z kiełbasą i majerankiem

Fasole moczymy przez noc .wymieniamy wodę przynajmniej 2 razy . Następnie gotujemy ją z dodatkiem kostki rosołowej i startej marchewki . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulę ,gdy jest złota dodajemy do niej pokrojona kiełbasę smażymy .Dodajemy paprykę czerwoną i majeranek .Zawartość patelni dodajemy do miękkiej już fasoli . Gotujemy. Robimy zasmażkę z mąki na maśle i dodajemy di zupy . Na koniec wyciskamy 2 ząbki czosnku już nie gotujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 25.07.2012 08:05
prze pyszna :)
aginaa 09.02.2012 17:40
pyszne
jolita 09.02.2012 08:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak