Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne mięso w panierce z nutą smakowa kebaba i sosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa drobiowego 150 g
Mięsa indycze 150 g
bułka tarta pikantna 100 g
sól 4 g
pieprz 3 g
jajko 2
przyprawa do kebaba 8 g
sos czosnkowy 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne mięso w panierce z nutą smakowa kebaba i sosem

Na początek mięso drobiowe i indycze umyć i pokroić w mniej więcej kostkę , jajka rozbić do miseczki przyprawić solą oraz pieprzem , roztrzepać , bułkę tartą wysypać na talerzyk dodać do niej przyprawę do kebaba, mięso najpierw zamoczyć w jajku a następnie w bułce tartej z dodatkiem przyprawy do kebaba i wyłożyć na patelnię na rozgrzaną oliwę z oliwek smażyć aż się zrumieni . Następnie wyjąc i polać sosem czosnkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak