Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Umytą fasolę zalewam zimną wodą i odstawiam na całą noc.
Następnego dnia zagotowuję fasolę w garnku bez przykrycia, odlewam wodę, a fasolę zalewam świeżą, gorącą wodą. Tym razem gotuję fasolę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    coś nowego - fajne smarowidło
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Robię ją dopiero od niedawna, różne jej wersje, bardzo nam smakuje. Bardzo dobrze smakuje samodzielnie z chlebem i jako zamiennik np. masła.
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo pomysłowy ten przepis,warto sprawdzic jak smakuje taka pasta.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    ben-ka trudno powiedzieć jak smakuje, fasola ma raczej mało wyrazisty smak, to cebula, czosnek i przyprawy decydują o smaku całości. Musi być dobrze doprawiona. Ta pasta też świetnie sprawdza się jako farsz do pierogów.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś pomysłowego do zrobienia...tylko ja ostatnio trafiam na fasolę, która się moczy długo i gotuje i dalej jest twarda i niedobra....kupowałam w paczkach, na rynku na wagę..
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    A to zupełnie odwrotnie jak moja fasola, która gotuje się momentalnie i muszę pilnować, bo jak widać na zdjęciu zaraz się rozgotowuje, ale to w przypadku tej pasty zupełnie nie przeszkadza.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jak dla mnie to coś czego jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Niesamowity przepis, ale nabrałam na niego ochoty bo to coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Robię tą pastę dość często, bo lubią ją ci co jedzą mięso i zwłaszcza ci co mięsa nie jedzą, smaczna alternatywa dla różnych pasztetów.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś dla jaroszy świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tak, ale nie tylko, bo świetnie smakuje jako zamiennik masła na chlebie z plasterkiem szynki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetny pomysł taka pasta, a kanapka posmarowana takim dodatkiem nabierze zupełnie innego smaku
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    lubię różnego rodzaju pasty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetna ,nie jadłem takiej
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Lata temu zajadałam się takimi pastami do tostów :) potem nam się trochę przejadły i na jakiś czas zapomnieliśmy o nich - czas najwyższy sobie przypomnieć, zwłaszcza zimą się u nas sprawdzały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    podoba mi się ten pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam Wam, bo to bardzo smaczna pasta do chleba, a w dodatku tania i prosta do zrobienia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    świetny pomysl :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !