Sposób przygotowania

BISZKOPT:
5 jaj,
1/2 szkl. cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szkl. mąki,
1 łyżka octu.

Białka ubić z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem. Dodać do piany. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Piec ok. 40min. w 180st.

MASA RABARBAROWA:
1/2 kg rabarbaru,
2 galaretki agrestowe,
1 szkl. cukru.

Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Rozgotować w 1/2 szkl. wody z cukrem. Wsypać galaretki, dobrze wymieszać i wylać na ciasto. Ostudzić.

PIANKA:
2 dowolne galaretki,
2 Śnieżki,
400 ml mleka.

Galaretki rozpuścic i dodać do ubitych Śnieżek. Wylać na wierzch ciasta. Posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a zdjęcie kawy???!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pyzo, na zdjęciu jest gorąca czekolada, przepis dodawałam przed tym ciastem. Przez przypadek dodałam to zamiast ciasta. Pisałam juz w tej sprawie do Doradcy, al na razie nie uzyskałam żandje odpoweidzi. Jako drugie zdjęcie dodałam właściwe zdjęcie ciasta.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja przeciwko tej kawie nic nie mam - ale poproszę ją do ciasta :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    A proszę Cię bardzo:)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super ciacho
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładnie kolorystycznie prezentuje się Twoje ciasto, róż i brąz fajnie razem wyglądają. co do zdjęcia kawy, to jak na fb nie poprosisz o usunięcie to się możesz nie doczekać ;)
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    ciacho wygląda fajnie ale kawa myląca :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !