Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 70 dag
pieczarki 70 dag
ryba 3 torebki
cebule 2 duże
papryka czerwona 3 szt
przyprawa gyros 1,5 torebki
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros na ciepło

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w torebkach, wysypać do naczynia żaroodpornego. Cebule obrać, pokroić, zeszklić na oleju posypując przyprawą gyros. Przełożyć na ryż, wymieszać
Krok 1 - Gyros na ciepło foto
2
Pierzarki umyć, pokroić w plasterki, smażyć na oleju pozostałym z cebuli. Wyłożyć na cebulę
Krok 2 - Gyros na ciepło foto
3
Mięso umyć, pokroić w kostkę, smażyć na oleju z przyprawą gyros. Wyłożyć na pieczarki
Krok 3 - Gyros na ciepło foto
4
Paprykę pokroić w paski, smażyć posoloną na oleju, wyłożyć na mięso. Całość przykryć i przed podaniem podgrzać w nagrzanym piekarniku przez 30 minut
Krok 4 - Gyros na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 24.04.2012 08:51
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak