Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kartoflami i kaszą kukurydzianą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
marchew 1 szt
oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt
Bulion grzybowy 1 szt.
bulion warzywny 1 litr
kartofle 3 szt.
kasza kukurydziana 2 łyżki
kminek rozmaryn pietruszka
koperek
sól i pieprz
mleczko kokosowe 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kartoflami i kaszą kukurydzianą

Kroki postępowania

1
Rozgrzać na głębokiej patelni oliwę,wsypać umyte i pokrojone w plastry pieczarki, wraz z pokrojoną w kostkę cebulką i dusić pod przykryciem
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z kartoflami i kaszą kukurydzianą foto
2
Dodać pokrojone w kostkę kartofle, lekko doprawić solą, wlać 1 litr bulionu warzywnego i dusić dalej.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z kartoflami i kaszą kukurydzianą foto
3
Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę,1 łyżke mieszanki suszonych warzyw, przypraw d i 2 łyżki kaszy kukurydzianej i gotować na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszać.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z kartoflami i kaszą kukurydzianą foto
4
Gdy zupa jest gotowa wlać mleczko kokosowe, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, już nie gotować.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z kartoflami i kaszą kukurydzianą foto
5
Zupę rozlać do talerzy i posypać koperkiem.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z kartoflami i kaszą kukurydzianą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.12.2012 20:04
zupa z tak połączonymi składnikami chyba za często nie gości na naszych stołach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak