Sposób przygotowania

1. Wątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze części i zmielić w blenderze razem z jajkami i 2 łyżkami oleju (i brandy - opcjonalnie) na gładką masę.


2. Marchewkę zetrzeć na tarce, a por pokroić na na mniejsze ćwiartki. Wymieszać razem z przyprawami i masą z wątróbki.


3. Przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego i gotować na parze około 60 min.


Gotowe, smakuje na ciepło i zimno.. Smacznego.





Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Ale zdrowe i smaczne !
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    rewelacyjny pod każdym względem
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    chetnie bym zjadła :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    ciekawy pomysł, a zdjęcie mistrzowskie - człowiek od razu robi się głodny!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    A ja tak dawno nie jadłam pasztetu 'domowej roboty'...
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    wygląda smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Wygląda dobrze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zapowiada sie pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowicie sie zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    przymierzam się do zrobienia takiego wątrobianego pasztetu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wygląda apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie jadłam takiego pasztetu a wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja wątróbkę lubię a taki pasztecik to nietylko by mi smakował ,zapewne reszcie rodzinki także.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    własnej produkcji najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój sposób robienia pasztetu, ja na parze jeszcze nie robiłam.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Zapowiada się super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    zapowiada się apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !