Sposób przygotowania

Buraczki pozostałe po gotowaniu barszczu (mój przepis na barszcz czerwony pod linkiem http://www.doradcasmaku.pl/przepis/203416/barszcz-czerwony-zabielany.html) ostudzić. Następnie utrzeć je na tarce o grubych oczkach. Dodać dość dużą ilość kwasku cytrynowego (lub soku z cytryny, ale nie octu), soli i cukru, aby buraczki miały bardzo wyrazisty smak i dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę, aby przyprawy przegryzły się z buraczkami. Podawać np. z kotletami mielonymi.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smaczne i zdrowe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    inaczej robię ale tą wersjei muszę spróbować zrobić;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !