Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulebiak z farszem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
margaryna 5 łyżek
cukier 1/2 łyżki
śmietana 2 łyżki
jajko
sól i pieprz
Farsz:
grzyby świeże 1 kg.
cebula 2 szt.
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
śmietana 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kulebiak z farszem grzybowym

grzyby oczyścić umyć i poszatkować cebule obrać i pokroić w drobną kostkę zeszklić na oleju dodać posiekane grzyby sól i pieprz do smaku wymieszać i dusić na małym ogniu ok.20min.wystudzić dodać tartą bułkę i jajko,połączyć ze sobą wszystkie składniki sypkie i dokładnie zagnieść ciasto odstawić jw na 30min.do lodówki po tym czasie rozwałkować wzdłuż ciasta nałożyć nadzienie i zawijać brzegi w kształt rolady włożyć do foremki keksowej posmarować rozkłóconym jajkiem i następnie upiec w temp.190st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.02.2013 09:11
na pewno pyszne :)
Angelika10 25.05.2012 00:40
ciekawy przepis ;)
adelajda 24.05.2012 11:35
Własnie szukam ciekawego przepisu na kulebiak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak