Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka nadziewane na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
serek śmietankowy 1 łyżeczka
dżem owocowy 3 łyżeczki
cynamon Prymat
rodzynki
serek homogenizowany 200 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka nadziewane na słodko

Rodzynki namoczyć, aby były mięciutkie.

Jabłka wydrążyć uważając, aby ich nie uszkodzić. Pozostałe składniki wymieszać ze sobą i nafaszerować nimi jabłka.

Posypać cynamonem dla smaku.
Przykryć kapturkami i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Wyjąć jak jabłka się zarumienią, czyli po około 15 minutach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 29.11.2013 22:51
ciekawy pomysł
Laila2786 17.11.2013 14:48
takie jabłuszka muszą być pyszne
alaaa 28.07.2013 16:46
uwielbiam takie deserki
adelajda 27.07.2013 14:41
bardzo lubię jabłka zapiekane
Kuchareczka2 21.10.2012 21:46
pycha i pomysłowe
mela25 17.07.2012 07:23
fajny pomysł
monika1968 01.06.2012 22:20
Uwielbiam jabłka pieczone
Wiesława1 31.05.2012 07:13
super
Emilia22 08.02.2012 15:57
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak