Sposób przygotowania

1. Na suchej patelni z grubym dnem, na wolnym ogniu robimy grzanki z pokrojonego w kostkę chleba, można również użyć starych bułek.
2. Robimy sos, mieszamy majonez, keczup, stary ogórek na grubych oczkach i ostrą paprykę.
3. Zdejmujemy grzanki i na oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka, pokrojoną kiełbaskę i paprykę (może być bez papryki).
4. Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy kukurydzę i zrobione wcześniej grzanki, mieszamy i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem na 1-3 minuty, tak aby grzanki nie zdążyły zmięknąć.
5. Wykładamy na talerze i polewamy wcześniej przygotowanym sosem, który do tego dania jest obowiązkowy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !