Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pieczarek i smażyć do odparowana wody. Wystudzić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mąki, wody i jajka zagnieść ciasto, podzielić je na części i rozwałkować na cienkie placki, wykrajać kółeczka literatką, nakładać farsz pieczarkowy i zlepiać, tworząc uszka. Uszka wrzucac na wrzącą, osoloną wodę i gotować 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo lubie, za to moj brat nie jada..nie lubi grzybow wcale jakichkolwiek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubię takie uszka do barszczyku
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wspaniałe pierożki, aż ślinka mi pociekła.....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !