Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z otrębami na zielono

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby pszenne 1/2 szklanki
mąka tortowa 1 szklanka
mleko 2% 1 szklanka
sól
brokuły 5-6 różyczek
ser pleśniowy 1 szt
jogurt bałkański 2 łyżki
szpinak mrożony 20 gram
czosnek 2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
jajko 2 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z otrębami na zielono

Otręby namoczyć na 15 minut w mleku. Dodać jajka, mąkę i sól, zmiksować na gładką masę i usmażyć naleśniki. Brokuły i szpinak obgotować przez kilka minut. Dodać sól, pieprz i posiekany czosnek z cebulą. Potem jogurt wymieszać z pokruszonym serem pleśniowym. Wymieszać wszystkie składniki farszu razem, nadziewać naleśniki i podsmażać je na patelni – ser się przyjemnie rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 21.02.2012 12:42
extra
Katarzyna/kate1980 08.02.2012 18:31
super
Bartolomeo 08.02.2012 09:28
szpinak zawsze i wszędzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak