Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę, wodę, cukier, aromat rumowy i kakao wymieszać i zagotować aż się tłuszcz rozpuści. Następnie ostudzić, dodać 3 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować. W oddzielnym naczyniu ubić pianę z białek. Wymieszać masę na ciasto z białkami drewniana lub metalową łyżką, nie miksować. Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. piec 35-40 minut w temp.180 stopni.

Polewa:
1/3 kostki margaryny, 2 łyżki wody, 3 łyżki kakao, 4-5 łyżek cukru

Wszystko wymieszać w rondelku, zagotować, ciągle mieszając. Gdy polewa lekko przestygnie, przekroić długim nożem ciasto na dwie części i przełożyć je 1/2 częścią polewy. Pozostałą polewą udekorować górę murzynka, posypać płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi (udało mi się dostać ciekawe w kolorze różowym).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    czekoladowa rozkosz :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    super sie prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !