Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb na maślance z wypiekacza

5.0
(40)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Długo przymierzałam się do pieczenia chleba, odkąd mam maszynę do wypieku chleba eksperymentuję. Chlebek z wypiekacza ma specyficzny kwadratowy kształt, jednak skórka się świetnie zapieka i jest chrupiąc

Składniki:

maślanka 300 mililitrów
masło 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mąka pszenna 550 gramów
drożdże świeże 15 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb na maślance z wypiekacza

Wszystkie składniki włożyć do maszyny do pieczenia chleba, w kolejności wskazanej w liście składników. Wstawić program do pieczenia podstawowy lub do pieczywa francuskiego. Nastawić opcję mocnego przyrumienienia skórki. Wypiekacz dopasuje czas zagniatania, rośnięcia ciasta i wypieku.
Jest to chleb biały pszenny o posmaku maślanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mota 22.10.2019 09:14
Brak drożdży w przepisie,zrobił się zakalec co spowodowało zerwanie paska klinowego i zepsucie maszyny do chleba.Dziekuje qwa bardzo
Doradca Smaku 23.10.2019 10:36
Większość przepisów w serwisie doradcasmaku.pl jest autorstwa użytkowników - staramy się je na bieżąco weryfikować, ale niestety mogą się zdarzać w nich błędy. Przykro nam w związku z zaistniałą sytuacją i dziękujemy za zgłoszenie problemu.
Andysz 01.05.2012 21:42
mmmm Pyszności!;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak