Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada śmietankowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
woda 5 łyżek
cukier puder 1 szkl
mąka ziemniaczana 6 łyżki
mąka tortowa 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Nadzienie:
śmietana kremówki 1 szkl
zagestnik do smietany
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada śmietankowa

białka woda ubijamy robotem piana sztywna się stanie dodajemy cukier puder i cały czas ubijając dodajemy po 1 żółtku gdy składniki się połączą dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia mieszamy wlewamy na blachę i pieczemy 20 minut w temp 160*c gdy się upiecze od razu dajemy do ściereczki i zwijamy następnie ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru pudru i zagęstnika ciasto rozwijamy i smarujemy dżemem i nakładamy nadzienie zwijamy na wierzch można też posmarować roladę nadzieniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 29.02.2012 09:39
mniami
iziona 08.02.2012 09:07
Bardzo lubię taką roladę
staropolanka5 07.02.2012 21:44
smak przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak