Sposób przygotowania

Mięso gotujemy do miękkości, następnie kroimy i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy zeszkloną wcześniej na masełku cebulkę. Farsz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól, olej i stopniowo gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto. Następnie je rozwałkowujemy, wycinamy kółka, na które nakładamy farsz. Zlepiamy pierogi. Gotujemy je w garnku w lekko posolonej wodzie. Gdy wypłyną odcedzamy. Podajemy podsmażone na oleju.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !