Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z mięsa gotowanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina gotowana 1/2 kg
cebula
czosnek 1 ząbek
jajko
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
bułka czerstwa
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z mięsa gotowanego

Mięso mielimy przez maszynkę. Cebulę obieramy razem z czosnkiem i także mielimy. Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy. Do mięsa dodajemy czosnek, cebulę bułkę oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Z przygotowanego ciasta lepimy kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 23.09.2013 10:00
pysznie wyglądają
mirosława4 22.02.2013 14:36
proste i zarazem smaczne :)
RenataZ-et 22.11.2012 22:05
przepyszne klopsy
MagdaXXX 12.05.2012 17:00
takie klopsiki to bym teraz zjadła z jakimś sosikiem najlepiej
IKrakowianka 09.03.2012 22:37
super
MAR3STA 10.02.2012 09:22
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak