Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI OWOCOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 0,5 l
mąka 1 kg
cukier wanilinowy 1 szt
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI OWOCOWE

Mąkę i cukier wykładamy na stolnicy. Mieszamy razem. Dodajemy wodę i urabiamy ciasto. Później rozwałkujemy i wykrawamy kółka szklanka. Dajemy owoce: truskawki, borówki, czereśnie i troszkę cukru i robimy pierożki. W garnku gotujemy wodę do zawrzenia i wrzucamy pierożki i gotujemy chwilę. Podajemy polane śmietaną lub roztopiona margaryna i posypane cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 28.02.2012 19:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak