Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 0,5 kg
cukier waniliowy 2 opakowania
mąka 0,5 kg
cukier 150 g
drożdże 5 dag
margaryna 100 g
mleko 1 szklanka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkiem

Z drożdży, 3 łyżek mąki , 3 łyżek cukru i 50 ml mleka robimy zaczyn. Odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie. Wyrośnięte dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Odkładamy ponownie w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie.
Ciasto nakładamy na patelnię i wkładamy w środek jabłko posypujemy cynamonem i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe posypujemy cukrem waniliowym, można dodać \" kleksiki \" śmietany. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.12.2013 17:28
bardzo lubię
czekoladka_m 30.07.2013 19:18
Oj, jak dawno już nie robiłam...
RenataZ-et 18.09.2012 20:24
Też takie lubię
m1monika 18.07.2012 21:30
pycha
Agnik 12.06.2011 09:32
super
gosia47-47 25.02.2011 16:45
mniam
justyna111 22.09.2010 17:26
pycha
Lidia11 22.09.2010 16:07
super
Dorota71 22.09.2010 13:09
znakomite
IlonaAlbertos 22.09.2010 12:13
Uwielbiam takie racuszki.
bogumiła3 14.09.2010 20:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak