Sposób przygotowania

Z drożdży, 3 łyżek mąki , 3 łyżek cukru i 50 ml mleka robimy zaczyn. Odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie. Wyrośnięte dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Odkładamy ponownie w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie.
Ciasto nakładamy na patelnię i wkładamy w środek jabłko posypujemy cynamonem i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe posypujemy cukrem waniliowym, można dodać \" kleksiki \" śmietany. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie racuszki.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    znakomite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    pycha
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Też takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oj, jak dawno już nie robiłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !