Sposób przygotowania

średnią cebulę należy pokroić w kostkę, następnie zeszklić na oleju, w dalszej kolejności dodajemy posiekany czosnek i chwilkę ze sobą mieszamy a następnie zdejmujemy z ognia.

Do mięsa mielonego dodajemy wszytskie skłądniki czli bułkę tartą, cebulkę i jajko . Wszytsko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.

Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą.

Z uzyskanej masy należy uformować kotleciki, w ktorych w srodku bedzie umieszczone ugotowane na twarde jajko, Czyli jajko owijamy mięsem mielonym. Na koniec uformowany kotlet obtaczamy w bułce tartej i nastepnie na dobrze rozgrzanym oleju smażymy z jednej i drugiej strony by były dobrze zarumienione, barwy brążowej . Smażymy około 10-15 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł, musze wypróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pomysł rewelacyjny
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Super danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !