Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychotka brzoskwiniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1 szkl
kartoflanka 2 łyżki
woda 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szkl
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
brzoskwinie w puszce 1 puszka
śmietana 30% 1/2 l
cukier puder 2 łyżki
śmietanfix 2 op
czekolad do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka brzoskwiniowa

Jaja ubijamy z cukrem. Do ubitej masy dodajemy przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek i wodę, delikatnie mieszamy i pieczemy w temp. około 180 stopni.


Brzoskwinie kroimy w kostkę. Wykładamy na ostudzone ciasto i zalewamy tężejącą galaretką.


Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanfixem. Wykładamy na zastygniętą galaretkę i całość posypujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 07.02.2012 17:47
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak