Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Szpinak dokładnie umyć i poodcinać grubsze części łodyg. Włożyć do garnka i zalać wrzątkiem na około 2 minuty, po czym odsączyć. Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażyć kilka minut na niewielkim ogniu, po czym dodać szpinak i smażyć wszystko razem przez około 5 minut. Następnie dolać całą śmietanę. Doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dusić przez około 4 minuty.
Odsączony makaron wyłożyć na talerze, polać sosem szpinakowym i posypać startym parmezanem.
.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszne danie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !