Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły z octem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuły 1 szt.
woda ile trzeba
sól do smaku
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
masło pół kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły z octem jabłkowym

brokuły dzielimy na różyczki, po czym zalewamy w garnku wodą - by całe były przykryte, solimy. gotujemy do miękkości. Po czym na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy ocet jabłkowy oraz bułkę tartą i szczyptę soli. Mieszamy. Odcedzone brokuły polewamy stopionym masłem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 27.05.2012 15:33
uwielbiam dania z dodatkiem brokułów :) PYCHA
1j1o1l1a1 07.02.2012 14:33
nie wiem, jak smakują po dodaniu octu...ale brokuły są pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak