Sposób przygotowania

MIęso umyć, pokroić na plasterki, rozbić tłuczkiem. Na każdy plasterek mięsa posypać sól i pieprz. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch pokroić w cienkie plasterki pieczarki, cebulę w piórka i ogórki w kostkę. Sok z kiszonych ogórków (lub jeśli nie mamy - to wodę) wymieszać z ketchupem, przyprawami i zalać przygotowane mięso. Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku, przykryć folią, pod koniec zdjąć folię. Pieczemy około 1-1,5 godz. Podajemy ciepłe z pieczywem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    świetna, robie podobna i jest bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !