Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka szwagra

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt.
ogórek kiszony 2-3 szt.
cebula biała 1-2 szt.
ketchup łagodny 3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia kilka łyżek
sok z kiszonych ogórków 300 ml
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka szwagra

MIęso umyć, pokroić na plasterki, rozbić tłuczkiem. Na każdy plasterek mięsa posypać sól i pieprz. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch pokroić w cienkie plasterki pieczarki, cebulę w piórka i ogórki w kostkę. Sok z kiszonych ogórków (lub jeśli nie mamy - to wodę) wymieszać z ketchupem, przyprawami i zalać przygotowane mięso. Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku, przykryć folią, pod koniec zdjąć folię. Pieczemy około 1-1,5 godz. Podajemy ciepłe z pieczywem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 30.05.2012 20:06
świetna, robie podobna i jest bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak