Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kawowe z wiśniami
BIAŁKA UBIĆ, DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA, WSYPAĆ MĄKI Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAO, WLAĆ OLEJ I WYMIESZAĆ, CIASTO WYLAĆ NA BRYTFANKĘ I PIEC 25- 40 MIN.
MASA:
W 1/2 SZKLANCE MLEKA ROZMIESZAĆ BUDYŃ , POZOSTAŁE MLEKO ZAGOTOWAĆ Z CUKREM. DO WRZĄCEGO MLEKA DODAĆ MLEKO Z BUDYNIEM I UGOTOWAĆ. MARGARYNĘ UTRZEĆ WYMIESZAĆ Z ZIMNYM BUDYNIEM. KAWĘ CAPPUCCINO ZALAĆ WRZĄCĄ WODĄ OSTUDZIĆ I ZIMNĄ WYMIESZAĆ Z MASĄ.
NA CIASTO NAŁOŻYĆ POŁOWĘ MASY UŁOŻYĆ WIŚNIE I PRZYKRYĆ RESZTĄ MASY. NA MASĘ UŁOŻYĆ BISZKOPTY MOCZONE W KAWIE I POLAĆ ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĄ. UDEKOROWAĆ WIÓRKAMI CZEKOLADOWYMI