Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z zieleniną i ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
por 1/2 szt
bulion warzywny 1 szkl
natka pietruszki 2 łyżki
estragon 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 1 łyzka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z zieleniną i ziołami

Filety z ryby kroimy na nieduże kawałki , skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 minut. Potem posypujemy lekko solą i pieprzem ziołowym i smażymy na rozgrzanym oleju krótko z obu stron – najlepiej na patelni ceramicznej lub w rondlu z grubym dnem. Osobno, na drugiej patelni podsmażamy pokrojonego na półplasterki pora ( jasnozielona częśc ) z dodatkiem pieprzu ziołowego, tak, by się zeszklił. dodajemy go do ryby, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok. 7 minut., uważając, żeby ryby się nie porozpadały. Dodajemy natkę pietruszki i zioła, dusimy minutę i zostawiamy ok. 5 min wyłączone pod przykryciem, żeby potrawa przeszła smakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.02.2012 23:21
chętnie wypróbuję;)
Katarzyna/kate1980 07.02.2012 22:16
pomysłowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak