Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone zapiekane z pietruszką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 50 gram
cebula 1 sztuka
mielone mięso 500 gram
śmietana kremówka 8 łyżek
jajko 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
piertuszka 1 pęczek
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone zapiekane z pietruszką.

Tartą bułkę wymieszać w 1/8l ciepłej wody. Obraną cebulę zetrzeć. Dodać do mielonego mięsa,śmietany, jajek, soli oraz pieprzu i wymieszać a następnie doprawić do smaku.
Uformowaną z masy mięsnej pieczeń obtoczyć w drobno posiekanej pietruszce i ułożyć w formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem. Mięso posmarować z wierzchu masłem.
Całość piec 60 minut w rozgrzanym piekarniku. W trakcie pieczenia mięso od czasu do czasu polewać tłuszczem. Za pomocą patyczka można sprawdzić czy mięso jest już upieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak