Sposób przygotowania

Rodzynki podgrzewać w rumie tak długo, aż napęcznieją. Tłuszcz przyprawy i 70g cukru ucierać i stopniowo dodawać żółtka.
Z posolonych białek ubić sztywną pianę i stopniowo dodawać do nich 100g cukru. Mąkę wymieszać z migdałami i rodzynkami.
Masę z żółtek ostrożnie wymieszać z pianą z białek i z mąką z migdałami i rodzynkami. Otrzymane ciasto włożyć do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i powierzchnię ciasta wygładzić plastikową łopatką.
Upieczoną babkę wyłożyć z formy na tacę po 20 minutach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    zapowiada się smacznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    zapowiada się smacznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !