Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
mięso mielone 35 dag
jaja 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki.

Z pieczarek uswamy trzony a oczyszczone kapelusze lekko solimy i posypujemy pieprzem.Mięso mielone mieszamy z jajkiem,bardzo drobno posiekanymi nóżkami pieczarek,dodajemy sól,pieprz oraz majeranek i tak przygotowanym farszem nadziewamy kapekusze pieczarek.Na głębokiej petelni rozgrzewamy olej,układamy pieczarki grzybkiem na patelnię i smażymy do momentu aż zrobią się rumiene.Następnie obracamy i smażymy od strony mięsa obracając je na dowolne strony.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 08.01.2014 09:21
pyszne te pieczarki
Motorek 02.09.2013 10:21
pycha kolacja
Wafelek2601 30.06.2013 12:01
Bardzo smaczne
Ada-Gaba 29.05.2013 06:55
pomysłowa przystawka
ankaryba 18.04.2013 08:22
bardzo lubię :-)
Rybciia 07.03.2013 09:02
smaczne :-)
alaaa 19.08.2012 10:28
ładnie to zrobiłaś,ja już dawno nie robiłam a to takie smaczne
caralajna 12.08.2012 07:48
wspaniałe, chętni bym zjadła
IZABELA29 23.06.2012 19:15
smacznie
Adamorek 10.06.2012 17:05
dobre na kolację
Justa32 11.03.2012 06:56
fajna przekąska
barbara11561 16.02.2012 07:56
pyszne:)
pacpaw 08.02.2012 19:14
ale apetycznie się zrobiło
anemon 08.02.2012 00:10
Ależ Ty masz pomysły. Rewelacyjny pomysł.
misia53 07.02.2012 14:35
jak pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak