Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 0,5 kg
ocet 50 ml
mąka 1 łyżka
cebula 1,5 sztuk
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki do obiadu

Buraki musimy ugotować do miękkości. natepnie obieramy je i scieramy na tarce o większych oczkach, dusimy.

Na patelni musmy zrobić tzw ZASMAŻKĘ: cebulę obieramy, kroimy drobniutko w kostkę i podduszamy na maśle, dodajemy mąke oraz sól i cukier- wedle upodobań. Wszytsko ze sobię meidzamy dodajemy do buraczków. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 03.03.2012 10:24
mniam mniam
jolanta19 08.02.2012 16:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak