Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na 15 min. Do kapusty dodajemy wodę, umytą skórę z boczku, kostkę mięsną i kucharka. Wszystko to trzeba zagotować, następnie dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Smalec roztapiamy na patelni dodajemy mąkę i zarumieniamy. Następnie rozprowadzamy wodą i energicznie mieszamy. Przygotowaną zasmażkę dajemy do gotującej się kapusty mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 3 min. Odstawiamy dodajemy ocet i posiekany koper.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    ciekawy przepis...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    ciekawy przepis...
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam,pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pychotka! lubię taką.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !