Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka (świeża) 4 sztuki
cebule 2 sztuki
otręby pszenne 6 dag
olej 2 łyżki
mięso mielone 20 dag
sos sojowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
parmezan starty 5 dag
ketchup 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
bulion 1/8 litra
kwaśna śmietana 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczka faszerowana

Z papryki poodcinać wierzchołki i usunąć nasiona. Oczyszczone papryki zblanszować we wrzącej wodzie i osączyć na sicie.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju, Dodać otręby i krótko uprażyć.Dodać mielone mięso i podsmażyć.
Do masy mielonej dodać bulion, przyprawy, ser, sól i pieprz. Całość wymieszać. Papryki napełnić farszem i przykryć wierzchołkami.
Ze śmietany, przecieru pomidorowego i ketchupu przygotować sos. Do sosu włożyć papryki i dusić pod przykryciem 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak