Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w osolonej wodzie (1 łyżeczka soli). Pokrojone pieczarki podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, posolić, popieprzyć, odparować je z wody. Kostkę sojową, curry, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, zalać wodą tak aby przykryła całość. Soję ugotować do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Ugotowaną soję odcedzić, odparować na patelni z niewielką ilością oleju. Następnie pieczarki i soję, zalać wodą w rondelku tak aby przykryła całość i gotować. Kiedy soja i pieczarki będą bulgotać doprawić do smaku (solą, pieprzem) jeśli będzie taka potrzeba. Sos można zaklepać zasmażką z mąki i masła.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    coś smacznego nie tylko dla wegetarian
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fantastyczna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    taka jak lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    sojowy gulasz to jest to!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszne danie,coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !