Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab wędzony 1 kg
cebula 10 dag
marchew 20 dag
cytryna 4 plastry
czosnek 1 ząbek
pietruszka 10 gałązek
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz w ziarkach 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w winie

Wędzone mięso oczyścić i opłukać. Warzywa pokroić na plasterki. Przyprawy włożyć do płóciennego woreczka. Wszystko razem włożyć do dużej miski, zalać białym winem o odstawić w chłodne miejsce do marynowania.
Mięso i warzywa odcedzić z marynaty. Samo mięso podsmażyć na maśle, s po 5 minutach dodać marynowane warzywa.
Całość stopniowo zalewać winem i dusić pod przykryciem, często polewając mięso sosem z duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak