Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak na sypko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 30 dag
tłuszcz 1 1/2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak na sypko

Pęczak opłukać wodą. Zagotować wodę z tłuszczem i solą, a następnie wsypać do niej pęczak. Gotować go kilka minut w odkrytym garnku, aż do wchłonięcia wody. Przykryć garnek i wstawić go do średnio nagrzanego piekarnika. Zapiekać ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak