Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając dosypujemy cukier i żółtka - stopniowo, po jednym. Na końcu dodajemy mąkę, wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia..Robimy to również stopniowo, po trochu. Mieszamy starannie ale delikatnie. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie gotujemy budyń razem z trzema szklankami mleka. Po ugotowaniu lekko go studzimy. Wykładamy budyń na upieczony i lekko przestudzony biszkopt. Przykrywamy go pokruszonymi na spore kawałki herbatnikami. Przygotowujemy polewę czekoladową. Wszystkie składniki polewy podgrzewamy ciągle mieszająć, aż do momentu kiedy się rozpuszczą i połącza. Ciasto polewamy ciepłą polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    Widzę że u Ciebie też pysznie, aż ślinka mi cieknie jak ta czekoladowa polewa ;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Proste jak nie wiem, ale strasznie mi się podoba, a ta polewa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    łatwe i pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !