Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Możemy je skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Jedną z cebul również obieramy i siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej , wrzucamy do niego pieczarki i cebulę, doprawiamy tymiankiem, solą , pieprzem i smażymy krótko. Następnie dodajemy mięso.Mieszamy wszystko razem i podsmażąmy aż mięso się lekko zrumieni. Doprawiamy jeszcze solą pieprzem, papryką. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy keczup. Mieszamy.Przykrywamy patelnię przykrywką i dusimy mięso około kwadransa. Ziemniaki obieramy, ścieramy na drobnej tarce.Odciskamy sok. Dodajemy drugą z cebul, również obraną i drobno posiekaną., a także mąkę i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy dodać natkę pietruszki-świeżą lub suszoną. masę mieszamy. Smażymy na patelni placki- na rumiano, z obu stron. Placki przekładamy masą mięsną. Jemy na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie placki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fantastyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    Kocham wszystko, co się wiąże z plackami ziemniaczanymi! Nawet placek z plackiem mogę jeść. A taka wersja to by zadowoliła mojego Samca Mięsożercę ! Ciekawa rzecz ścierania pieczarek :) To wtedy nie jak składnik tylko jako przyprawa występuje hehe Super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !