Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki. Starte ziemniaki odsączyć z nadmiaru wody na durszlaku. Z soku odsączonego z ziemniaków zostawić skrobię. Ziemniaki dobrze wymieszać z jajkami, 2 łyżeczkami soli, pieprzem, mąką i pozostałą skrobią. W garnku zagotować wodę z łyżką soli i 1 łyżką oliwy. Ciasto kładziemy równomiernie na talerzu. Na wrzątek rzucamy kawałki ciasta z talerza. Kluski gotować 3 minuty od wypłynięcia. Cebulę umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć cebulę na złoty kolor. Gotowe kluski wyłożyć na talerz i posypać cebulką z tłuszczem. Ilość mąki może być zależna od wilgotności ziemniaków.

Komentarze

  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    u mnie to są kluchy na pyrach:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne:)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Super !!
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ciekawe kluseczki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo je lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    takie troszkę jesienne, smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    jadłam - smakowały mi :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne na obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !