Sposób przygotowania

w skaldnikach wymienionych na ciasto są :
1/2 kg mąka,
1 łyzeczka Sól,
1 łyżeczka olej,
3/4 szklanki woda


Wszytskie składniki , któe zostały wymienione w przepisie łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka, ktorego po nałożeniu farszu boki łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalic.

Odnośnie farszu, przyrządzamy go mianowicie w ten sposób:

Ugotowane ziemniaki, oczywiście takze obrane przed gotowaniem przepuszczamy przez maszynkę-2 razy.

Wrzucamy je do miski, dodajemy ser biały i przyprawy i MIĘTE (można dac więcej) mieszamy.

Cebule musimy zeszklić na patelni i dodac do farszu - wymieszac.

Do powstałych "kołek" na pierogi nakladamy farsz izlepiamy dokaldnie.

Pierogi wrzucamy na wrzącą i posoloną wodę. Wyjmowac gdy wypłyną na wierzch. NAjlepiej podawac ze skwareczkami..

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    myycha13

    hmm może byc dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    dzis ze znajoomymi rozwialam na temat takich pierogów
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetne pierogi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    tez robilam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !