Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kwaśna 4 łyżki
masło 10 dag
miód 1/2 szklanki
mąka pszenna 25 dag
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
esencja waniliowa 4 krople
banan 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Bananowiec

Banany starannie umyć, rozgnieść widelcem i wymieszać ze śmietaną. Jajka ubić z miodem, dolać esencji waniliowej. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, roztopione masło, oraz puree z bananów.
Formę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej masę. Piec w temperaturze 180 stopni prze z 80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak