Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia na ostro

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 kg
czosnek 1 główka
olej 8 łyżek
sól 3 łyżki
ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier 2 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 2,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia na ostro

Cukinię obrać wydrążyć nasiona, pokroić w paski, posolić i odstawić na minimum 6 godzin. Wodę z cukini odlać. Dodać paprykę, olej, i pokrojony w plasterki czosnek. Ocet zagotować z cukrem i gorące wlać do cukini. Wymieszać i wkładać do słoików, Pasteryzować krótko. . Ja robię z większych sztuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.12.2013 08:52
podoba mi się ten przepis
Łukasz15 07.12.2013 23:48
Bardzo dobra
berys18 27.08.2013 08:00
muszę wypróbować
Rybciia 04.09.2012 11:37
to coś dla mnie :-)
Wacław 26.04.2012 09:32
super przepis !
ben-ka 17.04.2012 11:47
takie zapasy na zimę to jest to!!!!!
Anna152 03.04.2012 08:58
super pomysl
teresa18 12.02.2012 09:31
swietna
misia53 08.02.2012 21:04
cukini ę tylko z buraczkami robiłam, warto spróbować inaczej
alaaa 08.02.2012 16:38
w tym roku muszę zrobić
marta0906 07.02.2012 17:14
w sam raz na zime:)
msmariusz 06.02.2012 22:23
może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak