Sposób przygotowania

Mąkę oraz cukier mieszamy razem. Do tego dodajemy rozdrobnione masło oraz wbijamy osiem żółtek. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy ze sobą i ugniatamy na ciasto. Ciasto kładziemy na formę obłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni na złotawy kolor. Jabłka bardzo dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, wycinamy ze środka gniazda nasionek, a następnie kroimy w małe kawałeczki. Z dwóch cytryn wyciskamy sok. Pokrojone jabłka oraz wyciśnięty sok z cytryn mieszamy razem i dodajemy do tego jeszcze cukier. Te wymieszane składniki smażymy razem. Usmażoną masą smarujemy wcześniej upieczone ciasto, a tą masę polewamy zrobioną polewą.
POLEWA: Z cytryny wyciskamy sok, a następnie ucieramy go bardzo dokładnie z białkami oraz cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    na pewno pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !